Klavier – 10 appartementen Klazienaveen

KLAVIER – 10 APPARTEMENTEN KLAZIENAVEEN

Velen van u hebben vast al generatiegenoten die u aanspreken en zeggen: “sinds wij in een appartement wonen hebben we veel meer rust. Meer vrije tijd, geen onderhoud, wat een genot”. Telkens dacht u wellicht, zolang ik het nog volhoud, blijf ik mooi waar ik nu zit. Tot dit moment. De tijd is rijp om afscheid te nemen van uw vaste stek en het avontuur aan te gaan met als doel: rust, overzicht en tijd voor andere dingen.

Voor u ligt de brochure van het appartementencomplex KLAVIER, deze statige korte naam is een verwijzing naar het gelijknamige toetseninstrument. De Klavier is een piano-achtig muziek instrument, dat evenredige witte en zwarte toetsen heeft en compact van formaat is. Het appartementencomplex heeft soortgelijke kenmerken, is veelal evenredig, compact en heeft ‘vier’ gebouwen wat de naam nog sterker maakt. De separate gebouwen passen in het ritme dat reeds in beide straten aanwezig is. Het ritme van gebouw-ruimte- gebouw-ruimte.

Initiatiefnemer Heller kocht de locatie met bestaande bebouwing voor hun gelijknamige bedrijf. De bedoeling was om in de voormalige sportschool het hoofdkantoor van het bedrijf, dat verzekeringen, hyptheken en bankzaken regelt, te vestigen. Bovenop deze commerciële laag waren huurwoningen gepland. Door de brand in 2021 was het pand helaas rijp voor de sloop.

Er moest en zou dan ook een mooi pand terug worden gebouwd. Het voormalige hoekpand was zo kenmerkend, dat verdiende een gepaste opvolger. Familie Heller hoopt met het door architect Berrie Walda ontworpen en door Arjan Berens ontwikkelde plan, dit waar te maken.

Situatietekening

Begane grond

De begane grond is voor 75% bezet door de commerciële ruimte van Heller en Heller Bank. Overdag zijn hier kantoormedewerkers aanwezig en kunnen mensen via een separate ingang de bank betreden. ’s Avonds zullen hier vrijwel geen activiteiten plaatsvinden, overwerken en het geven van evt. een presentatie daargelaten. Kortom een fijne buurman die reuring geeft, maar in basis geen overlast geeft.

appartement GEKOCHT BINNEN HET PROJECT EN OP ZOEK NAAR INSPIRATIE VOOR UW KEUKEN? MAAK NU EEN AFSPRAAK VOOR JOUW DROOMKEUKEN.

Bekijk de brochure hier!