Gevulde zoete aardappel met guacamole, edamame bonen en ingelegde zilveruitjes

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 avocado
  • 250 g edamame bonen
  • 1 potje zilveruitjes
  • 1 flesje rode bietensap
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • Sushi azijn
  • Kerrie
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Werkwijze

Stap 1: Doe de zoete aardappel in de oven op 150 graden en pof het gaar.
Stap 2: Ondertussen maak je van de avocado en de knoflook de guacamole.
Stap 3: Giet de zilveruitjes af en leg deze in de rode bietensap. Verwarm dit licht zodat de kleur doortrekt in de uitjes.
Stap 4: Snijd de rode ui in schelpjes en maak deze op smaak met sushi azijn.
Stap 5: Als de aardappel gaar is, prak je het in de huid van de aardappel tot puree. Maak dit op smaak met wat kerrie, zout, peper en olijfolie.
Stap 6: Doe op de aardappel wat guacamole en daarbovenop wat bonen.
Stap 7: Maak het af met de rode zilveruitjes en de rode ui schelpjes.