
Gevulde zoete aardappel met guacamole, edamame bonen en ingelegde zilveruitjes
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 zoete aardappelen
- 1 avocado
- 250 g edamame bonen
- 1 potje zilveruitjes
- 1 flesje rode bietensap
- 1 teen knoflook
- 1 rode ui
- Sushi azijn
- Kerrie
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Werkwijze
Stap 1: Doe de zoete aardappel in de oven op 150 graden en pof het gaar.
Stap 2: Ondertussen maak je van de avocado en de knoflook de guacamole.
Stap 3: Giet de zilveruitjes af en leg deze in de rode bietensap. Verwarm dit licht zodat de kleur doortrekt in de uitjes.
Stap 4: Snijd de rode ui in schelpjes en maak deze op smaak met sushi azijn.
Stap 5: Als de aardappel gaar is, prak je het in de huid van de aardappel tot puree. Maak dit op smaak met wat kerrie, zout, peper en olijfolie.
Stap 6: Doe op de aardappel wat guacamole en daarbovenop wat bonen.
Stap 7: Maak het af met de rode zilveruitjes en de rode ui schelpjes.