Tonijn steak met wortel papardelle, gegrilde micro wortel en limoensaus

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 tonijn steaks a 180 gram per stuk
  • 1 grote winterpeen
  • Micro wortels regenboog
  • 1 limoen
  • 250 ml kookroom
  • 250 ml schaaldieren bouilon
  • Zout en peper naar smaak

Werkwijze

Stap 1: Schil je winterpeen en snijd deze in een lange rechthoek.
Stap 2: Schil lange slierten van de wortel.
Stap 3: Blancheer de micro wortelen.
Stap 4: Zet de bouillon met de kookroom op en kook dit half in, voeg nu limoen sap toe en rasp van de limoen.
Stap 5: Kook de wortelen in de saus beetgaar.
Stap 6: Bak de tonijn mooi aan in een passende pan om en om en gaar het 4 minuutjes in de pan.
Maak de tonijn op smaak met olijfolie, zout en peper.
Stap 7: Serveer de wortel in een iets diep bord met daar bovenop de steak met eromheen geblancheerde wortelen.
Stap 8: Server nog extra saus erbij als het nodig is.