Rendang met zilvervliesrijst en naanbrood
Ingrediënten:
- 350 g runderlappen
- 3 rode pepers
- 3 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 300 g rijst
- 1 tak rozemarijn
- 4 eetlepels vadouvan
- 2 paprika’s
- 2 liter runderbouillon
- 2 naanbroden
Werkwijze
- Snijd de groenten in fijne stukken en het vlees in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
- Zet de rijst op in bouillonwater met een takje rozemarijn en een teen knoflook.
- Bak het vlees lichtbruin in een pan.
- Voeg alle groenten en kruiden toe en laat het stoven tot de groenten glazig zijn.
- Voeg nu de bouillon toe en stoof het geheel in tot het een dikke saus wordt (dit duurt 2 tot 3 uur).
- Het vlees moet lekker zacht worden.
- Kook de rijst gaar.
- Schep wat gekookte rijst in een kom en leg daarop de rendang.
- Garneer met wat verse koriander.
- Verwarm het naanbrood in de oven en serveer dit erbij.