Mediteraanse zalm met gepofte cherry tomaatjes, rode ui, citroensaus en verse blad peterselie

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 zalm filet a 180 gram
  • 6 cherry tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 250ml kookroom
  • 30 gram bladpeterselie
  • 1 bouillonblokje groenten
  • 1 flesje sushi azijn
  • Mediterraanse kruiden mix
  • Zout en peper na smaak

Werkwijze

Stap 1: Verwarm de oven op 180 graden.
Stap 2: Snijd de rode ui in 4 vanaf boven zodat je de ui kan afpellen in schubjes en marineer deze met de sushi azijn.
Stap 3: Zet een pan op het vuur en doe hier de bouillon in met citroensap van 1 citroen en 250ml water, voeg de kookroom toe en kook het half in.
Stap 4: Bak de zalmfilet rond om aan en leg het in een ovenschaal. Doe op de zalm wat mediteraanse kruiden.
Stap 5: Doe de cherry tomaatjes bij de zalm en zet de schaal in de oven. Bak het 7 minuten op 180 graden.
Stap 6: Serveer het geheel op een passend bord met eerst de zalm, daarop de tomaatjes, doe de saus naast de zalm en leg verdeeld wat rode ui. Maak het af met wat blad peterselie.