De keukentrends voor 2022

Keukens in 2022

2021 begon de trend al om jou keuken het hart van je huis te maken en ervoor te zorgen dat de keuken de stijl van het huis uitstraalt. Daarom leggen mensen die verbouwen of mensen die hun huis nieuw bouwen extra focus op het aanschaffen van een perfecte keuken. De keuken dient niet alleen voor het koken en het maken van eten, het is ook een enorm belangrijke plek om tijd door te brengen met de mensen die je liefhebt. Een heerlijk etentje met vrienden of een diner met je familie, een mooie keuken helpt enorm bij een goede sfeer. Hieronder vind je de laatste 8 trends op het gebied van keukens voor het jaar 2022.

KEUKENTREND #1: MINIMALISTISCH EN NATUURLIJK

Eigenlijk is dit een trend die ook al gestart is in 2021. Een veilige omgeving creëren in huis en dus ook in je eigen keuken. Duurzaamheid geeft in deze onzekere tijden toch een soort van rust, en omdat wij graag een rustige en comfortabele omgeving creëren in en rondom huis. Natuurlijke en duurzame elementen zorgen ervoor om heerlijk te kunnen wonen. Het combineren van verschillende elementen zoals hout en natuursteen kan zorgen voor de gewenste sfeer. ooo het gebruik maken van natuurlijke tinten zoals groen, grijs en beige zal ervoor zorgen dat de sfeer die je wilt terugkomt. Een vernieuwing in deze trend zijn de ovale en ronde vormen in de keuken.

KEUKENTREND #2: NOG STEEDS DE ZWARTE KEUKEN

Ook in 2022 blijven de zwarte keukens helemaal de trend. Je kan kiezen voor een compleet zwarte keuken of voor een aantal elementen in een zwarte kleur. Een zwarte spoelbak of een zwarte kraan, ook andere donkere tinten zorgen voor de sfeer die je wilt uitstralen. Ook zijn donkere houtsoorten enorm populair om te kiezen in nieuwe keukens. Houtsoorten zoals zwart eikenhout of notenhout zijn enorm populair. Donkere kleuren zijn vrijwel met alle interieurstijlen te combineren, hierdoor is het een hele toegankelijke kleur voor keukens. We zien naast futuristische en harde materialen ook de zachte en rustige materialen terugkomen in de trends van 2022.

KEUKENTREND #3: DE LEEFKEUKEN MET EEN EILAND

Vaak worden de keukens bij woonkamers betrokken en daardoor wordt er vaak gekozen voor een open keuken. Hierdoor creëer je een hele fijn ruimte in de keuken. Door het toevoegen van een kookeiland, mooie eettafel of bar maak je een fijne plek om te koken en gezellig samen te zijn met je gezin. Warme kleuren en warme accessoires zorgen ervoor dat je een warme sfeer creëert in de keuken. En dit is zeker een grote trend in 2022. In het komende jaar ruilen we de witte en lichte kleuren in voor donkere warme tinten. Sfeervolle verlichting kan ook ervoor zorgen voor die warme leefkeuken.

KEUKENTREND #4: EEN GRIJZE KEUKEN

De zwarte kleur is voor sommige mensen net iets te heftig en voor deze mensen is de nieuwe trend voor 2022 perfect. De grijze keuken! In 2021 begon deze trend al langzaam op te komen en in 2022 breekt deze trend oor. Bij grijs kan je in verschillende tinten denken een lichtgrijze keuken of een donkergrijze keuken, er zijn enorm veel mogelijkheden voor een grijze keuken. Als je een landelijk gevoel wil creëren kan je kiezen voor houten elementen. Vaak wordt er bij grijze keukens gebruik gemaakt van en betonlook.

KEUKENTREND #5: MARMER MET GOUDEN ELEMENTEN

Kies voor een gouden kraan bij je wasbak en zorg dat dit een echte eyecatcher is in jou keuken. Ook zie je steeds vaker een gouden spoelbak om toch een wat creatievere look te geven aan je keuken. Als je geen fan bent vcan goud, kun je ook kiezen voor een rosé of koperen kleur op je kraan of andere accessoires. Deze kleuren hebben een andere uitstraling en zullen meer opvallen dan een RVS kraan of eventueel een zwarte kraan. De goudtinten zijn perfect te combineren met een marmerlook. De marmerlook is op dit moment ook razend populair. Ook zijn de gouden elementen goed te combineren met een donkere keuken. De marmeren keuken geeft een luxueuze uitstraling aan je huis. Er zijn verschillende keuzes die je kan maken met marmer, een marmeren aanrechtblad of tegels op de vloer of wand.

KEUKENTREND #6: ALLEMAAL HANDIGE KEUKENACCESSOIRES

Op het gebied van duurzaamheid blijft de wereld zich ontwikkelen. Bedrijven verduurzamen zich en ook de producten verduurzamen zich. Keukenapparatuur wordt steeds duurzamer, vaatwasser, koelkasten en ovens krijgen steeds slimmere functies om het leven gemakkelijker en duurzamer te maken. Het mooiste voorbeeld is de Quooker. Deze kraan zorgt ervoor dat je geen waterkoker meer gebruikt. Hoe minder apparaten in de keuken hoe strakker de look is.

KEUKENTREND #7: METALEN LOOK IN JE KEUKEN

Een trend op het gebied van moderne keukens is de metalllook. Als we dan kijken naar de populariteit van deze trend zien we dit vooral terug in de tegels in de keuken. De metallook of de bronzen tegels zijn enorm goed te combineren met andere trends van 2022. Bijvoorbeeld een houten look combineren met metaal of kies ervoor om een zwarte kraan te combineren met een industriële stijl in je keuken. Of ga voor een compleet metalen look in de keuken, met bronzen tegels en metalen elementen.

KEUKENTREND #8: VERLICHTING IN JE KEUKEN

Koken en gezelligheid zijn twee belangrijke kenmerken voor een keuken. En hiervoor is geschikt licht nodig. Om het lekkerste gerecht te maken heb je goed licht nodig, maar ook om een gezellige sfeer te creëren is er bepaalde verlichting voor nodig. Het populairste qua verlichting zijn op dit moment de spots en de led strips. Deze led strips kunnen op verschillende manieren worden aangebracht. Onder een kastje of in een kast. Hierdoor creëer je meteen een andere sfeer in je keuken. Ook het verlichten van handgrepen of andere elementen in jou keuken zorgt vaan een sfeervolle plek om te koken of gezellig samen te zitten met je gezin.

WIL JIJ MEER WETEN OVER KEUKENTRENDS IN HET AANKOMENDE JAAR?

Zie jij een keukentrend voorbij komen waarvan je denkt, dit spreekt mij aan? Of wil je meer informatie over bepaalde trends en wil je nog uitzoeken of het wat voor jou is? Bekijk dan onze showroom gevestigd in Klazienaveen of zoek online contact met ons op. Wil je geholpen worden door één van onze specialisten en zorgen dat je ze niet misloopt, maak dan online een afspraak.

OP ZOEK NAAR 1 VAN DE NIEUWE TRENDS? MAAK DAN EEN AFSPRAAK!

Ben jij momenteel bezig met nieuwbouw of verbouw in de omgeving van Emmen of hier juist verder buiten en op zoek naar een keukenstudio? Dan kijken we graag samen wat we voor jou kunnen betekenen. Om tijd te reserveren zodat onze adviseurs de juiste aandacht aan je nieuwe droomkeuken te kunnen besteden, is het altijd handig om even vooraf een afspraak te maken. Dit kan heel handig via onze website of natuurlijk door even met ons te bellen. Neem naar je afspraak ook even een plattegrond of de afmetingen van je keuken mee, zodat wij een mooi ontwerp voor je kunnen maken.

Neem contact met ons op