Gebonden mosterdsoep met Drentse droge kosterworst (Voor 4 personen)

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 50g boter
  • 100g grove mosterd of een andere mosterd
  • 1 witte middelgrote ui
  • 60g bloem
  • 600ml kippen bouillon
  • 400 ml kookroom
  • 1 Drentse kosterworst
  • 5 takjes peterselie

Werkwijze

  • Smelt de boter in de pan en doe hier de ui op en smoor de uitjes glazig.
  • Voeg de mosterd toe.
  • Myoteer de mosterd (ontzuren circa 4 minuten verwarmen)
  • Voeg de bloem toe en meng het met een spatel tot de bloem gaar is( circa 5 minuten verwarmen zonder aan te branden)
  • Voeg nu beetje voor beetje de bouillon toe en breng het langzaam aan de kook.
  • Doe de room er ook bij en meng geheel door.
  • Als de het goed is dan is het mengsel een stuk dikker.
  • Proef de soep af en maak op smaak met zout en peper
  • Snijd de droge worst in dunne plakjes en doe deze in de kom met de soep er op.
  • Garneer de bovenkant af met wat worst en gehakte peterselie.