Rendang met zilvervliesrijst en naanbrood

Ingrediënten:

  • 350 g runderlappen
  • 3 rode pepers
  • 3 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 300 g rijst
  • 1 tak rozemarijn
  • 4 eetlepels vadouvan
  • 2 paprika’s
  • 2 liter runderbouillon
  • 2 naanbroden

Werkwijze

  • Snijd de groenten in fijne stukken en het vlees in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
  • Zet de rijst op in bouillonwater met een takje rozemarijn en een teen knoflook.
  • Bak het vlees lichtbruin in een pan.
  • Voeg alle groenten en kruiden toe en laat het stoven tot de groenten glazig zijn.
  • Voeg nu de bouillon toe en stoof het geheel in tot het een dikke saus wordt (dit duurt 2 tot 3 uur).
  • Het vlees moet lekker zacht worden.
  • Kook de rijst gaar.
  • Schep wat gekookte rijst in een kom en leg daarop de rendang.
  • Garneer met wat verse koriander.
  • Verwarm het naanbrood in de oven en serveer dit erbij.