Stoofpotje van aubergines en courgettes met knolselderij puree en gele kool

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • Groenten bouillon blokje
  • 1 laurierblad
  • 1 jeneverbes
  • 1 mespuntje kaneel
  • 1 witte ui
  • 1 knolselderij
  • 250g witte kool
  • Kerrie poeder
  • 1 teen knoflook
  • Zout en peper na smaak

Werkwijze

Stap 1: Maak de groenten schoon en snijd de aubergine en courgette in grote kubus stukken.
Stap 2: Doe wat olie in de pan en voeg de aubergine, courgette, bouillon, laurier, jeneverbes, kaneel, knoflook en ui toe. Kook het geheel tot de aubergine en courgette gaar zijn, maar niet tot pap.
Stap 3: Snijd de kool in fijne slierten en stoof deze in een pan met kerriepoeder gaar. Maak op smaak met zout en peper.
Stap 4: Kook de knolselderij in bouillon tot het gaar is en pureer het dan tot puree. Maak op smaak met zout en peper.(TIP) Voeg wat roomboter toe en room om het wat zachter te maken.