VERDUURZAMEN VAN JE KEUKEN

Het verduurzamen van je keuken kun je op verschillende manieren doen. Omdat we in Nederland van het aardgas af moeten, kijken wij naar alternatieven binnen jouw keuken. Een volledig nieuwe keuken die duurzaam is ingericht of je bestaande keuken verduurzamen, wij leggen je uit hoe je dit het beste kunt doen. Lees dus snel verder!

VAN GASFORNUIS NAAR INDUCTIEPLAAT

Een belangrijke stap in het verduurzamen van je keuken is om over te stappen op een inductiekookplaat. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Ten eerste is het natuurlijk een milieuvriendelijkere oplossing ten opzichte van een gasfornuis. Een inductieplaat werkt op stroom en is dus zuinig in gebruik. Koken op een inductieplaat is daarnaast ook nog eens makkelijk en schoon. Ook is het een heel stuk veiliger dan het koken op gas. Je kun je namelijk niet branden aan een vlam en een inductiekookplaat wordt minder warm. Verder verbruikt een inductiekookplaat minder energie dan bijvoorbeeld een keramische kookplaat.
De eerste stap in het verduurzamen van je keuken is dus het kiezen voor een inductiekookplaat. Dit kan in zowel je huidige als nieuwe keuken!

KIES VOOR EEN QUOOKER KRAAN!

De Quooker kraan is de kraan die alles kan. Met een Quooker kraan kun je veel energie besparen doordat deze meteen kokend water kan geven. Zo hoef je dus niet te wachten op de waterkoker of tot je pannetje met water aan het koken is. Een Quooker kraan is er in verschillende uitvoeringen met elke zijn eigen kenmerken. Hieronder vind u het aanbod aan Quooker kranen in ons assortiment:

  • Quokker Flex;
  • Quooker Fusion Round;
  • Quooker Fusion Square;
  • Nordic twintaps;
  • Nordic single tap.

Lees meer over de Quooker kraan op onze Quooker pagina en ontdek alle mogelijkheden tot het verduurzamen van je keuken met een Quooker kraan!

DUURZAME KEUKEN APPARATUUR

Naast het overstappen op een inductiekookplaat en een Quooker kraan, kun je ook kijken naar andere keukenapparatuur. De nieuwste en meest duurzame apparaten voor het verduurzamen van je keuken vind je bij ons. Bij de aanschaf van nieuwe keukenapparaten is het van groot belang om op de energielabels te letten. Er is gekozen om de energielabels aan te geven door middel van letters. Hierbij is label A+++ het meest energiezuinig. Als je dit label vergelijkt met een soortgelijk apparaat met label A+, verbruikt deze de helft minder aan energie. Het is dus echt de moeite waard om hier goed op te letten. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!